Ειδικά σήματα λειτουργίας για τουριστικά καταλύματα

Καθώς η φετινή τουριστική σεζόν φτάνει προς το τέλος της για τους επαγγελματίες του τουρισμού, είναι μια καλή στιγμή να επισημανθούν ορισμένα πράγματα.

Όσον αφορά τους ξενοδόχους, να γίνει υπενθύμιση πως υπάρχει υποχρέωση κατάταξης του ξενοδοχείου τους έως και το τέλος του 2018, όταν και λήγουν αυτοδίκαια τα Ε.Σ.Λ. Ακολούθως, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος κατάταξης εντός της περιόδου λειτουργίας τους. Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να δρομολογήσουν αυτή την εκκρεμότητα έως το τέλος της σεζόν.

Έπειτα, για τους ιδιοκτήτες Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.), εκδόθηκαν καινούργιες προδιαγραφές κλειδιών με την πιο πρόσφατη νομοθεσία του Ιουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα για ένα έως πέντε κλειδιά, έναντι των τεσσάρων που υπήρχε πριν. Οι προδιαγραφές έχουν γίνει πιο αυστηρές και έτσι όλες οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν πλέον την υποχρέωση να εισέλθουν στη διαδικασία κατάταξης έως το τέλος του 2019 και έτσι να κριθούν με τα νέα κριτήρια.

Σε κάθε περίπτωση, για όποια απορία μπορεί να σας δημιουργηθεί για την κατάταξη της επιχείρησής σας, είμαστε στη διάθεσή σας να μας καλέσετε και να σας παρέχουμε όλες τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που χρειάζεστε.